Naomi Brandwijk,
Accountmanager/Communicatiemaker:
'We maken iets met elkaar - samen'

‘Ik werk bij een bureau dat communicatie “maakt”. Mijn voornaamste taak als Accountmanager/Communicatiemaker is – naast een stuk sales en relatiebeheer - het begeleiden van projecten van A tot Z. Dus van het bedenken van het concept tot de daadwerkelijke realisatie van het product. Dat kan bijvoorbeeld een magazine zijn, online of gedrukt, maar ook een brochure, een flyer, een nieuwsbrief of een website.

Dat doe ik natuurlijk niet allemaal alleen. In het voortraject spreek ik uitvoerig met de klant over het concept. Samen bepalen we in welke vorm we de uitgave publiceren: aantal pagina’s, formaat, soort fotografie, verhouding tekst/beeld, de insteek en de lengte van de artikelen en wie er gesproken moet worden. Natuurlijk komt dan ook de planning aan de orde. Speciale uitgaves van magazines worden nogal eens ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis gemaakt. Dan moet het blad er op dat moment ook zijn. Dat is soms behoorlijk stressen, maar voornamelijk gewoon hartstikke leuk!

Aan de slag
Als duidelijk is wat de klant wil, dan kunnen we aan de slag. Ik zet de richtlijnen voor de redacteuren, tekstschrijvers en de fotografen op papier zodat zij weten waar hun artikelen en foto’s aan moeten voldoen. Dan maak ik een indeling van het magazine. Aan de hand daarvan zoek ik daar de juiste tekstschrijvers, fotografen en vormgever bij. Dat is de kracht van het bedrijf waar ik werk. We hebben een groot netwerk en kunnen overal de juiste mensen voor vinden. Die brengen we samen en vervolgens maken we met elkaar een mooi product. Als de vormgever met de teksten en de beelden een mooi magazine heeft gemaakt en de klant is helemaal akkoord, dan wordt het magazine in productie genomen en nemen de projectmanagers van het bedrijf waar ik werkzaam ben het van mij over. Zij zorgen ervoor dat het magazine gedrukt, afgeleverd en indien nodig verzonden wordt.

Korps Mariniers: een wereld waar je niet zomaar komt
Een project waar ik met veel plezier op terugkijk, is een magazine dat wij mochten maken voor het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers. Ze wilden het magazine presenteren tijdens hun jubileumsymposium. Samen met de mensen van het Korps kozen we Leiderschap als thema. Alle verhalen in het magazine hadden daar een link mee en ook het symposium had dit als thema. Naast het maken van het magazine, mochten wij ook meedenken over de invulling van de bijeenkomst. Het werd een groot succes en was zelfs trending topic op Twitter. Leuk! Bij het Korps Mariniers kom je niet zomaar over de vloer, het is een gesloten wereld. Ik heb het geluk gehad om met deze mensen te mogen werken en spreek ze nog steeds regelmatig. Ik vind het bijzonder dat ik door mijn werk op plekken kom waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

We maken iets met elkaar

Het leuke van mijn werk is niet alleen dat ik met veel mensen in contact kom, maar ook dat ik intensief bij projecten betrokken raak waar ik helemaal in kan duiken. We maken iets met elkaar - samen - en juist dat zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga!