Nelly Troost, verliesbegeleider:
'Ik bied een plek om je verhaal te vertellen en stil te staan bij de impact van het verlies'

Als verliesbegeleider en supervisor werk ik met mensen die behoefte hebben om met mij stil te staan bij een verlies in hun leven. Een verlies van een dierbaar persoon in je leven of een verlies van werk of gezondheid.

Eigen-wijze van rouwen
Omdat ik ervan uitga dat ieder verlies in de context staat van een persoonlijk verhaal, vraagt ieder verlies een eigen-wijze van rouwen. Soms is het voldoende om bij mij je verhaal te kunnen doen en te delen. Soms vraagt het om stilte en het zoeken naar vormen die uiting geven aan je verdriet. Het kan ook zijn dat je vaardigheden nodig hebt om weer sterker door te kunnen gaan.

Kruispunt
Vanuit een oprechte aandacht begeleid ik mensen die op een kruispunt van hun leven staan. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om mensen te hebben die er zijn tijdens de moeilijke momenten van het leven. Die met jou aanwezig willen zijn om de pijn van dat moment onder ogen te zien.

Op zijn kop
Hoe je moet rouwen leer je niet op school en niet iedereen heeft dit van huis uit meegekregen. Juist omdat alles op zijn kop 

ligt, mensen zichzelf niet meer herkennen en lichamelijke klachten een rol kunnen spelen, kan ik inzicht geven in die symptomen die gevolgen zijn van "gezonde rouw". 

Respect en creativiteit
Wat ik van mensen terugkrijg, is dat ik naast mijn deskundigheid als verliesbegeleider en supervisor, in staat ben om met respect en creativiteit stil te staan bij het verhaal van de ander.'

Kijk op de website www.verliesentroost.nl